Boerenbruiloft
Over hoe de boerenbruiloft als carnavalsinstituut in Nederland is ontstaan lopen de meningen nogal uiteen. De meest aannemelijke versie is de volgende: Omdat de meeste boeren het vroeger niet zo breed hadden, werd er door de boerenbevolking naar een reden gezocht om toch een feest te hebben, voorafgaande aan een lange periode van vasten, een periode waarin ze het extra zwaar zou krijgen. Dit werd gevonden in het houden van een huwelijk waarbij men twee vliegen in één klap had: er kon een feest gevierd worden in een tijd, waarin men toch een feest wilde vieren (Vastenavond) en er moest tenslotte toch getrouwd worden. Zo zijn er door de eeuwen heen in de carnavalstijd aardig wat boerenhuwelijken voltrokken.

Sinds 1981 wordt ook bij G.C.S. de Drumknaauwers het onechte boerenhuwelijk voltrokken en de organisatie daarvan is in handen van D’n Hôgge Raod. In de weken voor het bekendmaken van het boerenbruidspaar verschijnen er twee roepen in de kranten die enige duidelijkheid over het bruidspaar moeten verschaffen. Tijdens de “Waeverstad op z’n kop” Avonden volgt de derde roep en worden de namen bekendgemaakt.
De bezwaarschriften tegen dit boerenhuwelijk kunnen gemaakt en ingediend worden. De Boerenbruiloft vindt vervolgens plaats op de dinsdagmiddag van de Carnaval. Na het uitspreken van de niet-ontvankelijke bezwaarschriften kan de onechte verbintenis voltrokken worden. De avond gaat vervolgens verder met een Boerenreceptie, waarbij het kersverse onechtelijke bruidspaar gefeliciteerd kan worden, en sluit af met een groot Boerenbal.