Het programma van dinsdag 25 februari is als volgt:

[table “17” not found /]

Als teken van het officiële einde van de carnavalsdagen geldt de symboolverbranding op het Waeversplein. In aanwezigheid van alle carnavalsclubs ontsteekt de prins, na het neerhalen van de Drumknaauwersvlag bij het Gemeentehuis en het spelen van het ‘Van wor ik bén’ , het vuur.

Na vier enerverende carnavalsdagen waarin je als prins van de ene activiteit naar de andere begeleid wordt en waar de rust zich beperkte tot (vaak) enkele uren in de nacht, nadert nu het einde. Een laatste polonaise en dan zit het erop. De steken worden, met uitzondering van die van de Prins en zijn Adjudant, ingenomen. Daarna volgt nog het besloten afleggen, een afscheidswoord van de voorzitter, en een uitgebreid ‘dankritueel’ aan iedereen die zich ook dit jaar weer heeft ingezet voor een geweldige Carnaval.

In de loop van de jaren is het min of meer traditie geworden dat de ‘geüniformeerde troepen’ hun (op dat moment niet meer heel erg) witte handschoenen op het vuur gooien. Soms worden er ook andere symbolen / attributen die een rol hebben gespeeld tijdens Carnaval aan de vlammen overgeleverd.

Symboolverbranding