Helaas kan de JeugdBonteMiddag 2017 wegens gebrek aan deelnemende artiestjes geen doorgang vinden.
De leden van de organisatie betreuren dat ten zeerste en hopen – en verwachten zelfs – dat dit, na elf succesvolle jaren, éénmalig zal zijn.

JeugdBonteMiddag
De JeugdBonteMiddag is al jaren een begrip bij de Gemertse Jeugd. Het is voor hen hét moment om voor ‘eigen publiek’ op te treden. Het soort optredens speelt op deze middag geen rol; er wordt gedanst, gezongen en geplaybackt, maar ook Carnavaleske acts worden door iedereen zeer gewaardeerd.

Jongeren die op de bovenbouw van de basisschool of in de onderbouw van het voortgezet onderwijs zitten kunnen zich opgeven voor de JeugdBonteMiddag en samen met vrienden en vriendinnen de ingestudeerde act uitvoeren. Een act mag maximaal 5 minuten duren en er is ruimte voor 16 optredens. Daarnaast zijn er nog optredens van de dansgardes en een speciale gast.

De JeugdBonteMiddag kent twee categorieën: kleine groepen van maximaal 4 personen en grote groepen die uit maximaal 10 jongeren mag bestaan. Voor de nummers 1, 2 en 3 uit beide categorieën staan mooie bekers klaar en de ‘over-all’ winnaar mag een jaar lang pronken met de JBM wisselbeker. De groep met het ‘meest Carnavaleske optreden’ wint dit jaar ook een mooie beker en onder de noemer ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ krijgt iedereen sowieso een herinneringsmedaille.