Carnaval 2017 is overal, zo ook op televisie. Omroep Centraal maakt dit jaar vele uren live-verslag van carnavalsevenementen in Waeverstad.

Het carnavalsfeest begint traditiegetrouw met de carnavalsmis aangeboden door de Parochie Heilige Willibrordus Gemert-Bakel. Voor het eerst zal deze mis, aangevuld met muziek van Harmonie Exelsior Gemert en Jachthoor- en Trompetterkorps Gemert, live in beeld gebracht worden door de lokale omroep. Deze mis en uitzending zijn te volgen op zaterdag 25 februari, vanaf 13.30 uur. Op zondag 5 maart wordt de registratie van deze mis op de televisiezender van Omroep Centraal herhaald.

Carnavalszondag is de grote dag; de dag dat de Groot Gemertse Optocht door de straten van Waeverstad trekt. Ook dit jaar zal deze mooie carnavalsstoet live op televisie te zien zijn. Het reportageteam van Omroep Centraal staat als vanouds in de buurt van Dientje en brengt de optocht met verschillende camera’s in beeld. De optocht en uitzending zijn te volgen op zondag 26 februari, vanaf 13.30 uur. Op woensdag 1 en zaterdag 4 maart wordt om 19.00 uur de gehele optocht nogmaals uitgezonden.

Op dinsdag 28 februari vindt in Waeverstad de Boerenbruiloft plaats en ook die wordt als vanouds live uitgezonden door Omroep Centraal. De onechte verbintenis tussen Dorrus den Koppelbàs en Stientje de Prois wordt vanaf 15.00 uur afgesloten in de trouwzaal van Dientje. De gehele registratie wordt nogmaals uitgezonden op zondag 5 maart.