Fietstocht ex-prinsensoos 26-08-2018

Aan het einde van een, voor velen, luie vakantie (met dank aan de hoge temperaturen), gaan de ex-prinsen en ex-prinsinnen elk jaar weer de strijd aan met de lekke banden, stramme spieren en krakende botten, middels een mooie fietstocht door het Nederlandse landschap.

Na de ontvangst bij familie Van Asseldonk met een kopje koffie, thee, of iets fris én een heerlijk aardbeiengebakje (natuurlijk!), gingen we met een groep van 27 personen met diverse auto’s op weg naar het mooie plaatsje Wanssum aan de Maas.
Daar aangekomen werden de fietsen, veelal elektrisch, van de fietsendragers getild en konden we op weg gaan voor een, wat later bleek, een mooie route van 35 kilometer langs de Maas.
Via dorpjes als Blitterswijck en Broekhuizervorst en een heerlijke en goed verzorgde picknick in de bossen van het Nationaal Park De Maasduinen, kwamen we uiteindelijk terecht in Arcen, bij velen bekend van de Kasteeltuinen, maar ook van de Arcense Bierbrouwerijen, oftewel Hertog Jan.
Natuurlijk konden we het niet laten om daar in een heerlijk zonnetje op het terras een lekker biertje, of een andere drankje te nuttigen.
Vanuit Arcen ging de weg weer terug langs de Maas en onderweg zijn we in Blitterswijck nog even gestopt voor een hapje (bitterballetjes) en een drankje bij het Veerhuys Tante Jet. Ondanks dat voor een groepje ex-prinsen en ex-prinsinnen de bitterballetjes wat laat bezorgd werden, konden we toch op tijd weer vertrekken naar het beginpunt in Wannsum.
Een tocht van 35 kilometer zat er op en afgezien van één kapotte accu, was alles prima verlopen.
Snel de fietsen weer op de dragers laden en op naar Gemert, want de dag zat er nog niet op.

Rond 17:30 uur verzamelde de hele groep plus nog een aantal leden die niet wilden fietsen, maar wel wilden feesten, zich weer op de Wijnboomlaan bij Roland en Yvonne v. Asseldonk waar de dag op een passende wijze werd afgesloten met een goed verzorgde barbecue.

Bij de onthulling van de foto in De Klos van ex-prins Tim d’n Urste, heeft hij in een speech moeten beloven dat hij op de bbq na de fietstoch het bakken van het vlees voor zijn rekening zou nemen. En dat heeft hij geweten en ook voortreffelijk gedaan.

Met de spijzen die verzorgd waren door slagerij Snijders, je weet wel, van ex-prins Robert en ex-prinsin Astrid, kon Tim zch prima uitleven.
Al het vlees is uiteindelijk opgegaan en iedereen had ook voldoende gehad.
Enkele leden konden het (weer) niet laten om er toch weer een latertje van te maken, maar dat hoort ook bij een groep carnavalsvierders zoals de ex-prinsensoos.
We kunnen niet wachten tot de volgende fietstocht.