Elk jaar, na de verdwijning op het Ridderplein, wordt de aftredende prins opgenomen in de ex-prinsensoos d.m.v. het terugontvangen van zijn steek, het officieel omhangen van zijn ex-prinsensjerp en niet te vergeten het ontvangen van de Commandeurs-onderscheiding van de nieuwe Prins op het Prinsebal. Maar daarmee zijn nog niet alle handelingen verricht om compleet als ex-Prins door het leven te mogen gaan.

Het is al weer een aantal jaren de traditie dat in De Klos op de laatste vrijdag voorafgaand aan de receptie van de nieuwe Prins, de foto wordt onthuld van de nieuwste ex-Prins van De Drumknaauwers. Onder het toeziend oog van veel ex-prinsen en ex-prinsinnen mocht Ruud de handelingen verrichten en het gordijntje met daarachter zijn officiële staatsiefoto, onthullen. Nu is hij, natuurlijk samen met zijn ex-prinsin Marlon, volledig toegetreden tot de ex-prinsensoos der Drumknaauwers.

De onthulling werd tot in de late uurtjes feestelijk voorgezet onder het genot van een hapje en een drankje, dat prima werd verzorgd door de organisatie.