In 2001 legden “De Ridders van de Ceuleman” voor het eerst contact met G.C.S. de Drumknaauwers.  In eerste instantie omdat het nabijgelegen kastelencomplex van Alde Biezen in vroegere tijden de landcomanderij was, waaronder comanderij Gemert viel. Sindsdien zijn er contacten en vriendschappen ontstaan bij deze carnavalsvereniging uit Borgloon, en houden we elk jaar uitwisselingen tijdens het carnavalsseizoen.

Zes jaar geleden ontstond het idee om met een viertal leden van carnavalsvereniging de Drumknaauwers uit Gemert op de fiets naar hun bevriende carnavalsvereniging in het Belgische Borgloon te fietsen.

Dit jaar op 5 en 6 mei j.l. was de zesde editie. We mogen al voorzichtig spreken van een klassieker.

In de vroege ochtend van zaterdag 5 mei vertrok een elftal aan fietsers via de heuvels van Limburg. Onder meer de Cauberg, de Bemelerberg en de Pietersberg werden beklommen. Bij Maastricht stak men de grens over. Na een tocht van bijna 160 kilometer werden de renners zoals elk jaar gastvrij ontvangen. Na een verfrissende douche en een heerlijke maaltijd bij de Baron werd er met de Belgen nog gezellig bijgebuurd. Na een goede nachtrust en een aangeboden ontbijt door de Belgische vrienden gingen de renners via het kasteel van Alde Biezen, Bree en Budel weer terug naar Gemert. Een tocht over 125 kilometer. Een bijzondere tocht voor drie mensen die nog maar enkele maanden op de racefiets zitten namelijk Twan Vermeulen, Hans Vissers en Eddy Verhagen. Voor hen was het een prestatie om bijna 300 km in een weekend te fietsen. De ploeg werd begeleid door een volgwagen met de nodige proviand voor onderweg.