Donderdag voor Kerst 21-12-2017 werden we opgeschrikt met het nieuws dat Kirsten van Steenwijk (Gouvernante van ZDH Prins Ed I)  met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht.

Anthony werd nog door Kirsten wakker gemaakt, omdat ze merkte dat het niet goed ging. En Anthony heeft meteen de ambulance laten komen. Doordat ze boven de winkel aan het Ridderplein wonen, was het voor de ambulancemedewerkers onmogelijk om met de brancard de steile, smalle trap op te kunnen. De brandweer is daardoor ingeschakeld, en o.a. onze eigen ex-prins Tim en zijn adjudant Ton hebben Kirsten via het raam op de eerste etage naar beneden kunnen takelen.

Kirsten is in eerste instantie naar het Elkerliek in Helmond vervoerd, waar uit onderzoek bleek dat het om een behoorlijke hersenbloeding in de linker hersenhelft te gaan. Inmiddels had Kirsten geen gevoel meer in de rechterkant van haar lichaam en ook haar spraak was weggevallen. Ze is met spoed naar de intensive care gebracht in het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg, alwaar ze goed verzorgd werd, en na de nodige rust en zorg is ze op kerstavond van de Intensive Care gehaald. Daarna is ze langzaamaan begonnen met het revalidatieproces. Op eerste kerstdag kwamen er na behandeling van de logopedist al gauw genoeg enkele woordjes terug, en ook werd er spieractiviteit geconstateerd in de rechterarm. Ze heeft zelf rechtop in de stoel met Anthony samen een kerstdiner kunnen eten.

Omdat ze goede vooruitgangen boekte, is Kirsten op 29 december weer teruggebracht naar het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. Hier start ze een nieuw revalidatietraject met logopedie, Fysiotherapie, Ergonomie etc. en zijn van daaruit op zoek gegaan naar een plaatsje in Revalidatiecentrum Blixembosch in Eindhoven, alwaar ze sinds afgelopen dinsdag 09 januari haar intrek heeft genomen. In Helmond is ze letterlijk stapje voor stapje vooruitgegaan. Kirsten is gemotiveerd, en enthousiast om in Blixembosch aan de slag te kunnen. Ze krijgt alles mee, en is af en toe gefrustreerd, omdat ze zich niet goed uiten kan. Ze ziet zelf ook in, wat er gebeurd is, en hoe de situatie er nu voor staat. Ze baalt er van dat ze niet mee kan als Gouvernante, waar ze erg van genoot. Ook Anthony is druk bezig met de ondersteuning en verzorging van Kirsten, en zal zijn rol als adjudant nu ook anders ingevuld moeten worden. Begrijpelijk liggen de prioriteiten nu ergens anders.

Wij wensen Anthony, en vooral Kirsten beterschap en een spoedig herstel, dat ze er maar gauw bovenop komt!