Leo van Lieshout wordt onderscheiden als Grootcommandeur

De lintjesregen is een besloten bijeenkomst van alle geledingen van de Drumknaauwers voorafgaand aan de Prinsenreceptie. Bij deze lintjesregen krijgt iedere Drumknaauwer  van de Prins persoonlijk een  onderscheiding in de vorm van een medaille of pin.  Los van de Prinsenmedaille werd er voor Oud- Vorst Leo van Lieshout een andere onderscheiding gereserveerd. Vorst Hans Vissers wenkte Leo naar voren te komen omdat hij een verrassing in petto had. Na een korte rede over de betrokkenheid van Leo bij de Drumknaauwers en de vele werkzaamheden die hij de afgelopen 42 jaar (!) voor de Carnavalsstichting heeft gedaan, werd hem duidelijk gemaakt dat Leo werd opgenomen in het exceptionele gezelschap van Grootcommandeurs der Drumknaauwers.

“Grootcommandeur der Drumknaauwers” is de allerhoogste onderscheiding binnen G.C.S. de Drumknaauwers en staat feitelijk voor een erelidmaatschap. Deze uitzonderlijke onderscheiding wordt, uitsluitend na unanieme stemming, door het Bestuur toegekend. 

Grootcommandeursschild

Leo trad in 1976 toe tot de Raad van Elf van de Drumknaauwers en heeft daar vervolgens tot 1995 bijgezeten. Sindsdien is hij Zeulateur geworden bij de Club van 111,11. Heeft samen met Hans van Erp jaren het “zaterdagochtend-carnavalsontbijt” verzorgd bij de Prins thuis, is club-archivaris met erg veel kennis, die hij vast heeft laten leggen als redacteur van “Jan ‘t is Vastelaovend” Het Jubileumboek van de Drumknaauwers uit 2011. Hetzelfde jaar werd Leo Vorst (voorzitter) . Deze functie heeft hij tot aan vorig jaar vervuld. Leo is nog steeds aktief bij de club van 111,11 en als archivaris. Bovendien is Leo één van de weinigen die het “Gimmers-schrift” nog beheerst. Hij wordt hierdoor regelmatig ingezet bij vertalingen zoals bij de proclamatie.

We feliciteren Leo van Lieshout met deze welverdiende titel en hopen nog vele jaren een beroep op hem te kunnen doen.  

3 reacties

Reacties zijn gesloten.