Z.D.H. Prins Toon d’n Twídde (van Hout)

Vandaag hebben we de laatste carnavalsgroet gebracht aan Ex-prins Toon d’n Twídde. Deze hoogheid regeerde in 1985 over Waeverstad onder het motto: “Mî durdaauwe komme w’r”.

Als slager was Toon in Heel Gemert bekend, en heeft jaren in zijn slagerij aan het Binderseind gewerkt samen met Gerda. Sinds zijn prinsschap heeft ie veel tijd vrijgemaakt voor de activiteiten met de Ex-prinsen. Hij zorgde steevast voor de overheerlijke erwtensoep tijdens de prinsenverschijning op het Ridderplein, zodat niemand kou hoefde te lijden. Tijdens de Gimmerse Avonden schitterde Toon jarenlang bij de Ex-prinsensoos. Welke rol hij ook vervulde, het was altijd een glansrol als Toon hem op z’n eigen ‘van Houterige” manier uitvoerde. Natuurlijk mochten de roggebroodjes met Zult en/ of Katenspek in de kleedkamer daarvoor niet ontbreken.

Omdat ie bij de slagerij in het centrum woonde, lag het op de route om efkes bij van Hout aan te gaan. Je werd er altijd gastvrij ontvangen en worstenbroodjes of een goei kom soep waren al gauw voorhanden.

De leeftijd begon de laatste jaren parten te spelen en verblijf hij regelmatig in het ziekenhuis. Zijn laatste dagen heeft Toon in het hospice doorgebracht.

Wij wensen Gerda en de familie veel sterkte en troost in het verwerken van dit verlies.

2 reacties

  1. Heel veel sterkte. Hij was een markant figuur. Leuk, hartelijk mens en een leuke Prins.
    Wij wensen Gerda en familie heel veel sterkte

  2. Nu kan je rusten lieve Toon. Je werk is gedaan.we zullen je nooit vergeten.

Reacties zijn gesloten.