Op 21 december j.l. is Z.D.H. Prins Ed I op bezoek geweest bij de vergadering van de Club van 111,11 in het Visthok bij Hans Vissers. Iedereen was in vol ornaat aanwezig omdat er zogenaamd foto’s gemaakt moesten worden (die overigens ook gemaakt zijn), maar de eigenlijke reden was om Lauw van Heugten in het zonnetje te zetten. Het is namelijk 50 jaar geleden dat hij toetrad tot G.C.S. de Drumknaauwers. Niels Verbakel (door omstandigheden even vervangend adjudant) , las onderstaande woordje voor:

Geachte aanwezigen van de Club 111,11 ,

Dat wij hier in vol ornaat jullie vergadering een beetje komen verstoren is niet zomaar.

Natuurlijk weten we al lang wat voor geweldig werk jullie leveren en hoe belangrijk dit is voor de Drumknaauwers om de carnaval in Waeverstad in stand te houden.

Vele adressen worden al zo’n 35 jaar afgegaan om donateurs te bezoeken en ze enthousiast te maken om de Carnaval een warm hart toe te dragen.

Door al deze donateurs kunnen wij als Drumknaauwers het mooiste feest van het zuiden organiseren.

Hier willen we jullie steeds weer erg voor bedanken.

Maar we willen bij deze toch iemand speciaal in het zonnetje zetten.  Lauw van Heugten

 

Beste Lauw,

Het is ons niet onopgemerkt gebleven dat GCS De Drumknaauwers een soort van 2e familie is geworden door de jaren heen.

Ik heb eens wat navraag gedaan en kwam daardoor het nodige te weten.

Om te laten zien wat je door de jaren heen voor de Drumknaauwers hebt betekend, hebben we even een lijstje gemaakt. In chronologische volgorde:

In 22-07-1927 ben je geboren te Asten, maar als baby al gauw verhuisd naar Gemert.

Ge bent dus unne goeie Klot (carnavalsnaam van Asten), maar inmiddels toch echt unne Gimmerse Waever. (Die paar maanden tellen we niet mee.)

In november 1967 ben je gevraagd en gestart als bestuurslid bij GCS De Drumknaauwers onder voorzitter Jan van Asseldonk.

De prins van je eerste volle seizoen was Z.D.H. prins Ruud d’n Urste (Ruud van Thiel) in 1968

In het jaar 1973 en 1974 werd je secretaris binnen de stichting onder het voorzitterschap van Jan v. Asseldonk en zijn opvolger Christ van Schijndel.

Waarschijnlijk had je toen al een goede kijk op de financien en werd je van 1975-1987 penningmeester binnen de stichting.

Deze periode was onder de voorzitters Chris v Schijndel,  Jacques Scheepers en Graad van Erp.

In 1980 werd je gevraagd om adjudant te worden van prins Jan d’n derde, Jan de Jong.

In 1987 ben je gestopt als bestuurslid.

Voor al je inzet in deze voorgenoemde jaren werd je benoemd en geinstalleerd tot Grootcommandeur, dat het ere-lidmaatschap betekend  binnen de Drumknaauwers.

Korte memoire van de oprichting club 111,11

Na het overlijden van Jan de Jong in augustus1991 zocht Toon vd Boom een nieuw maatje. Hij wordt door Johan Penninx getipt om Lauw eens te vragen.

Zo gezegd zo gedaan.

Vanaf november 1991 ben je weer actief geworden als Zeulateur bij de club 111,11.

Inmiddels doe je dit dus al weer 26 jaar en zie je de club 111,11 als jouw carnavalsfamilie.

Je gaat met je respectievelijke leeftijd nog altijd graag op pad om de donateurs te bezoeken.

Helaas laat je gezondheid het even te wensen over maar dat weerhoud je niet om ook dit seizoen weer de nodige mensen te bezoeken.

Je bent een grote, onmisbare kracht binnen de Drumknaauwers  Je bent de nestor, motivator, beschermheer, mascotte én het gezicht van de Club van 111,11. Je bent erg betrokken, en staat altijd klaar met raad en vele verhalen en anekdotes uit de begintijd van de stichting.

Een speciaal tintje aan dit geheel is dat Z.D.H. Ed d’n Urste jou 50e  prins is die je binnen de Drumknaauwers meemaakt.

We hopen dat er nog zeker enkelen mogen volgen.

Hoe blij wij zijn met Lauw, is met geen pen te beschrijven. Mede daardoor hebben wij er  voor gekozen om dit verhaal uit te typen ….

Dat iemand 50 jaar aktief is binnen een stichting of vereniging is tegenwoordig een oprechte zeldzaamheid. Wij zijn als stichting daarom ook erg trots dat wij nog zulke mensen binnen de geledingen hebben. Door jouw tomeloze betrokkenheid en inzet de afgelopen 50 jaar, is het mede mogelijk gebleven om het Gimmerse carnavalsfeest groots te vieren, en levendig te houden

Wij zijn van mening dat we een 50-jarig jubileum niet zomaar voorbij mogen laten gaan, en daarom heeft het bestuur van GCS De Drumknaauwers behaagd om jou te benoemen en te onderscheiden als:

Drossard der Drumknaauwers

(vanwege jou 50 jaar actieve inzet binnen de Drumknaauwers)

 

 

Lauw hersteld op het ogenblik van een recentelijke operatie. We wensen hem beterschap en een spoedig herstel.