We hebben er na de verschijning al een paar evenementen op zitten en dus brengt uw razende reporter d’n Opperkop weer Nieuws van de Heeren van de Raod.

Als eerste na de verschijning stond het Vorstenbal van de Vuurvreters op de planning in hun nieuwe residentie Dientje. Maar we starten de avond met het Rondje Raad, traditioneel bij onze vrienden Joan en Inge van ’t Ridderhof.
De Raad en Elfjes hebben zich voorgesteld aan de hoogheden en andersom en na wat fijne versnaperingen zijn we naar Dientje gewandeld. Daar hebben we de Vuurvreters gefeliciteerd met kersverse Vorst Kevin d’n Urste. Zoals elk jaar wordt na de plichtplegingen de dansvloer door de Drumknaauwers toegeëigend en lieten wij onze soepele en minder soepele heupen tot in de erg kleine uurtjes wiegen. Een aantal raadsleden waren erg blij dat de receptie een week later op zondag was!

Voor de derde week op een rij zijn we naar Dientje getogen. Ditmaal om de Laotbloeiers te feliciteren met Vorst Hans I en Adjudant Jan. Ik had mijn vuurdoop als invallend spreekstalmeester en laten we zeggen… daar valt nog wel het een en ander aan bij te schaven. Na de felicitatie werd de dansvloer onveilig gemaakt door een foxtrottende Jan, Ton en Alex, niet met elkaar trouwens. Plots werd de avond bruut verstoord door een bombardement van….. pepernoten. Laotbloeier Sinterklaas kwam ook nog aanwaaien met een stuk of wat zwarte pieten. Dat de goedheiligman, wij vermoeden een hulpsinterklaas, eruit zag of hij onder een brug had geslapen mocht de pret niet drukken. En een bijzondere polonaise van Laotbloeiers, Vuurvreters, Krulstarten, Drumknaauwers, Sint en zwarte pieten ging door de zaal.

Zondags met voor een aantal raadsleden nog kleine oogjes was het tijd voor de lintjesregen. Sinds jaren weer eens bij De Keizer. Ik wil allereerst mijn complimenten geven aan de Commissie Recepties, het was strak geregeld, zowaar al voor het tweede jaar stipt op tijd begonnen, iedereen voorzien van koffie, een borrel en lunch. Een dikke veer in jullie reet.
De Ridderzaal, vanwege de grote opkomst wat aan de krappe kant, was weer prachtig versierd. Wist je trouwens dat de prachtige ballonnen zijn geleverd door Raad van Elfje Marian van den Eijnden van De Blauwe Ballon (de-blauweballon.nl)?
Leo heeft na een daverend applaus voor bewezen diensten zijn voorzittershamer overgedragen aan interim voorzitter Hans Vissers. Wij wensen Hans en de Hoge Raad succes met de zoektocht naar een nieuwe Vorst. Daarop volgde vele speeches met prachtige woorden en grappen en werden alle geledingen voorzien van de prachtige huisorde van de Prins.

Na de lunch en statiefoto’s maken werd de zaal in record tempo omgebouwd voor de receptie.
Vele bevriende Carnavalsverenigingen kwamen onze hoogheden feliciteren, dansgardes lieten nieuwe dansen zien en natuurlijk werden Prins en Edjudant getest met grappige spellen. Hoewel we lang voor op schema liep het uiteindelijk toch uit de hand. Terwijl de Prins druk was met het ontvangen van felicitaties in de zaal van Krulstarten en Peelvruuters barste het café uit zijn voegen met Knollekes, Vliegenmeppers, Ganzegatters en Streupers. Een groot feest zowel voor als achter in de Keizer, kei gezellig!

Uiteindelijk hebben we na een lange vermoeiende dag de deur achter ons dicht getrokken. We kijken uit naar de receptie van onze jeugd hoogheden op 9 december in ‘t Ridderhof en recepties van de Krulstarten, de Streupers en in Ganzegat!