Beste Drumknaauwers,

 

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en voor we ons daar volledig op gaan richten blikken we even heel kort terug.

Wat een prachtige Carnaval hebben wij gehad met bijna ex-, Prins Tim d’n Urste, Prinsin Joyce en natuurlijk Adjudant Ton en Gouvernante Jozien. Wij stonden er ‘dagelijks’ met onze neus bovenop en het was genieten geblazen! Hé gaode mee hing dan ook nog maanden in ons hoofd.

Behalve het aanstaande afscheid van het huidige Prinsenpaar hebben we inmiddels afscheid genomen van raadsheren Dennis en een tweede keer van nestor Gerard. Gerard vond een Raad van 10 maar niks en heeft er alweer twee jaar extra op zitten. Deze twee heren zullen gemist worden, maar we gaan ze nog veel tegenkomen. Dennis bij de ex-prinsen en ik heb vernomen dat Gerard zich voor elk evenement heeft aangemeld als invaller! Het Carnavalsbloed kruipt waar het niet gaan kan.

 

Aangestoken door het Drumknaauwersvirus zullen Ton en Jozien zich bij Raad en de Elfjes voegen. Twee carnavalisten in hart en nieren die we met open armen hebben ontvangen! Op 11-11 zal de kersverse Prins, Ton installeren als Raadheer en Bart Kordewinders heeft dan zijn eerste seizoen erop zitten en zal zijn Vorse Sproit titel doorgeven aan hem.

 

Wij gaan het laatste weekend van september altijd een weekendje weg om na een lange zomer zonder Carnaval alvast aan elkaar te “wennen”. Op de Roermondse bierfeesten hebben we laten zien hoe Brabanders feest vieren. Daarnaast werd er geracet in karts, met bowling ballen gegooid, een escape room uitgespeeld en zelfs met pijl en boog op elkaar geschoten. Wij zijn dus weer helemaal klaar voor, hebben er veel zin in en we zijn ontzettend benieuwd naar de nieuwe Prins.

 

Wie trouwens een klein rekensommetje heeft gemaakt komt uit op een Raad van 10. Wij zijn altijd op zoek naar goede en vooral gezellige aanvulling, zelfs als we met 11 zijn. Dus mocht je zelf interesse hebben of nog iemand weten dan horen wij dat graag. Ook invallers zijn welkom. Spreek een van ons er op aan dan kunnen we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

We zien elkaar de 11e op het Ridderplein!

Namens de Raad van 11,


Bart Vissers

Opperkop