Stijn RBassoautten heeft de titel “Drumknaauwer van het jaar 2016” ontvangen. Normaal wordt deze onderscheiding uitgereikt tijdens de Prinsverschijning, maar het was vooraf duidelijk dat Stijn daarbij niet aanwezig zou zijn. Z.D.H. Prins Tim d’n Úrste en zijn gevolg zochten hem daarom op tijdens een repetitie van Harmonie Excelsior om hem toch te verrassen met de titel, onderscheiding en oorkonde.

Stijn Rutten is bassist, kartrekker en spreekbuis van het bekende “Showkorps Octaaf Alaaf”, oftewel SOA, dat tijdens Carnaval muzikaal rondzwerft door Gemert. Vele arrangementen waaronder het beroemde “Wie weet waar mijn winterpeen is” zijn van zijn hand en onder zijn muzikale leiding is SOA uitgegroeid tot een begrip in de Gemertse Carnavalswereld.

De dirigent is al tientallen jaren actief om op een waardige en humorvolle manier de Carnavalsprotocollen te verstoren. Zo liepen hij en zijn muziekinstrument jaren mee met “de Geel Skut” en is foto als Gemertse burgemeester wijdverspreid. Er geldt tijdens de Carnaval maar één ding voor Stijn: alles mag en niets moet.

Stijn Rutten is verder dirigent van het A-orkest van Harmonie Excelsior Gemert dat al jaren de Carnavalsmis muzikaal opluisteren en hij was in 2002 Boerenbruidegom.