Marcus en Bethje

Wat een avontuur hebben we beleefd het afgelopen jaar op carnavalsdinsdag!

Je kunt je van tevoren toch niet echt een voorstelling maken van wat er gaat gebeuren, maar daarom is het avontuur des te groter!

We voelden het als een hele eer dat we gevraagd werden, en het geheim wat we daarna moeten bewaren is iets wat je niet vaak gevraagd wordt.

Onze gezinsleden waren vanaf het begin enthousiast zodat we er samen naar toe konden leven.

Bij een besloten bijeenkomst werden we door de hoge raad aan elkaar voorgesteld; we kenden elkaar nergens van. Later bleken er wel gezamenlijke kennissen te zijn. De getuige van de boerenbruidegom was zelfs de huidige buurman van de bruid.

Bij de bonte avond op 19 januari werden we voorgesteld aan het publiek. Vrienden en kennissen waren nieuwsgierig gemaakt en die kwamen gezellig kijken wat er gaande was. Dat was een eerste feestelijke avond waarvan er nog vele volgden.

We zijn daarop onze activiteiten gaan plannen samen met onze partners. Het meedoen aan de optocht was toch wel een mooie mogelijkheid om elkaar vóór de grote dag beter te leren kennen. Samen met onze getuigen en gezinsleden die dat leuk vonden,  deden we met een grote kar mee met de optocht. Een aantal avonden en zaterdagen werden daaraan besteed, en we hebben veel gedeeld en gelachen. Waardevolle contacten zijn daarbij gelegd. Een mooie basis voor de onechte huwelijksdag.
De zondag van de optocht hebben we heerlijk feest gevierd met zijn allen.

Op maandag werd ons aangeraden om rustig aan te doen, maar dat lukte ook wel. De hele dag hebben we thuis gezorgd dat we klaar waren voor de volgende dag. We verwachten veel mensen die het feestje met ons mee kwamen vieren, en daar was ook het hele circus om begonnen. Met veel hulp van anderen hebben we een mooi feestje neergezet.

Als je ja zegt tegen dit avontuur, zijn er meteen mensen in je omgeving die actief aan de slag gaan om dit mooie feest vorm te geven. Niet omdat het moet, maar omdat het kán! Wat hebben we toch genoten van iedereen die (soms voor ons) achter de schermen in touw was. De buurt met hun geheime overleg en de mooiste buurtversieringen.

De gezinsleden die in het geheim een bezwaar aan het voorbereiden zijn, de bruidsmeisjes die hun hulp aanbieden, pannen soep koken en naar HARTElust! gastvrouw spelen op de dag zelf. Alle anderen die een bijdrage leveren aan deze feestelijke dag.

De ceremonie bij Dientje werd druk bezocht. Er werden flink wat bezwaren gemaakt, maar dat mocht allemaal geen roet in het eten gooien. Getrouwd werd er toch!

Op zo’n dag zijn het juist de mensen om je heen die het feest mee groot maken. Wat een gezelligheid, en saamhorigheid is dan voelbaar. Als je ja zegt dan hoop je dat je omgeving dit ook een goed idee zal vinden, maar dat er zo’n enthousiasme loskomt daar kun je alleen maar van dromen. 

Trouwen in de onecht doe je niet voor jezelf, maar om een mooi feest met je naasten te bouwen, en dat is meer dan goed gelukt!!! 

Groetjes van Marcus en Bethje