In november deed ik een oproep voor een nieuwe koelkast, die beter in onze Klos past. De kast die we hebben was erg verouderd en stond een beetje zielig in de hoek, en bovendien stond ie niet als zuinig te boek. Hij vrat energie, rammelde, en was behoorlijk oud. En wat je er ook in stopte; Het werd nooit echt goed koud. Reden te meer om een andere koelkast te willen, zonder er zelf ook steeds maar energie aan te verspillen.

Een goed artikel maak je bijzonder met een bijpassende foto eronder. Omdat wij veel met hoogheden omgaan, vonden we een koelkast met een Hertog er wel mooi bij staan. Een edelman met een cape en bier in zijn hand is immers een bekend gezicht in Drumknaauwersland.

In een fractie kwam er een mail als reactie; De mailer was niet zo blij met deze aktie. Hij is een beetje bedroefd achter gebleven, nadat ie las wat er was geschreven.  De oproep op zich, daar lag het niet aan, want zoals ie schreef, was ie erg met het klimaat begaan. Dus een zuinigere koelkast zal niet misstaan. De bijgevoegde foto was de oorzaak van zijn verdriet, want het was zijn merk niet.

Meneer Peter is een Drumknaauwer, maar ook een bierbrouwer, dus die koelkast mocht in zijn ogen wel wat blauwer. Peter’s zoon Romke werd op de hoogte gebracht, om te zien wat hij hiervan dacht. Ook hij vond die ouwe kast niet kunnen, en besloot om de Drumknaauwers een nieuwe te gunnen.

Een ietwat provocerende foto is nu dus de reden, dat we naar Lieshout zijn gereden. De familie Swinkels zijn al jaren goede vrinden en zijn ook voor dit soort ludieke akties wel te vinden.  Zij zorgen er al jaren voor dat wij carnaval kunnen vieren, en daarom blijft Bavaria voor ons de Koning der Bieren. Want al houden ze zich kranig; Een Hertog en Prins blijven aan een koning onderdanig. Dankzij Romke en Peer staat ie er nu toch maar weer!

0,0% alcohol, valt 100% in de smaak

Het is misschien niet wat je had gedacht, want hij is uiteindelijk minder blauw dan verwacht. Maar ik vind dat we erg boffen, want dit heeft onze vraag overtroffen. We hebben weer het beheer over koud drinken, nu deze gloednieuwe koelkast in de hoek staat te blinken. Het is toch mooi dat we nu in Waeverstad kunnen pronken met dat goudgele gerstenat uit Raopersgat. Bovendien wordt je niet dronken. De 0,0% op de kast staat er overigens niet voor de lol; Die geeft de inhoud van de kast aan, want hij is namelijk 0,0% vol.

Om nou weer niet al te provocerend te gaan lullen, hoop ik dat we hem binnenkort kunnen vullen. Maar misschien wordt er bij het zien van de foto iemand kwaad, en wordt onze koelkast binnenkort bevoorraad. Met water of bier, alcoholvol of alcoholvrij, en misschien kan er ergens nog een flesje sinas bij .

We heten dan wel niet allemaal Swinkels aan de achterkant, maar we voelen ons wel erg met deze familie verwant. Want ondanks dat d’n Brouwer in Raopersgat “hopt”, weten we ook dat er bij de Familie Swinkels een waevershart klopt.

Nogmaals bedankt voor de mooie koelkast, we vinden hem erg gaaf!

Alaaf, alaaf, alaaf!